Over Esli

 

Ik ben Esli, 35 jaar, mama van twee kinderen (4 en 7) en een bonusdochter (10). Samen met mijn man woon ik in Utrecht. Als kind zei ik al: "Ik wil mama worden en mensen helpen." Hoe wist ik lange tijd niet precies. Toen ik zelf het geluk had om moeder te mogen worden, heb ik intense vreugde én de wanhoop van het moederschap beleefd. Onze kinderen waren huilbaby's om een simpele medische reden. Wat mij het meeste heeft geholpen, waren de contacten met mensen bij wie ik me gezien en gehoord voelde. Zij hielpen mij bij het vinden van mijn innerlijke kompas. Geen situatie en mens is hetzelfde. Hieruit is de inspiratie geboren om (aanstaande) ouders bij te staan op een wijze die aansluit bij wat zij belangrijk vinden, met empathie en een open blik. Als je met zachtheid kunt kijken naar wat jij belangrijk vindt, helpt dat je om jouw weg in het ouderschap te vinden.

Daarnaast ben ik me als lichaamsgericht traumatherapeut bewust van de ervaringen die we opslaan in ons zenuwstelsel en lichaamsgeheugen. Ik wil me inzetten voor de preventie van geboortetrauma en gezinnen een liefdevolle start geven. De verbinding en hechting die ouders met hun pasgeborene ervaren, vormt de basis van het leven van jullie kindje.

 

Zingeving & Levensvragen

Sinds tien jaar sta ik mensen en gezinnen bij op momenten waarop hun leven niet liep zoals zij hadden gehoopt, voornamelijk bij ziekte, overlijden en rouw. Mijn focus ligt op zingeving. Wat vind jij werkelijk belangrijk of waardevol? Wat staat er op het spel? Waarin vind je steun, hoop of kracht?

 

Body, mind & soul

In de loop van de tijd, merkte ik dat 'alleen praten' niet altijd de ervaring oplevert die mensen wensen. Zeker als er sprake is van spanning, angst of overprikkeling. Ik ben me gaan verdiepen in hoe ik kan luisteren naar het hoofd, hart en lichaam. Ik werk vanuit een holistische visie. Wie jij bent en hoe je kijkt naar jouw leven, wordt bepaald door je gedachten, hoe je fysiek voelt en waar je hart naar uitgaat. Ik ga graag met je  in gesprek, maak ruimte voor gevoelens, werk met verbeelding, visualisatie soms met muziek of tekst. Wanneer je ervoor openstaat, kijken we samen naar wat jouw lichaam vertelt en wat het nodig heeft. Gaandeweg kijken we samen welke vormen van begeleiding bij jou of jullie passen.

 

Achtergrond / opleidingen

Ik ben gecertificeerd doula, sociaal wetenschapper, humanistisch geestelijk begeleider, docent/ trainer en lichaamsgericht traumatherapeut. In de beginmaanden van 2023 volg ik de additionele klinische kennistraining voor doula's.

Naast mijn eigen praktijk heb ik een kleine aanstelling in een hospice en geef ik regelmatig les als trainer in zingeving, levensvragen, rouw en gespreksbegeleiding namens het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

Daarnaast heb ik diverse korte cursussen gevolgd, waaronder Rebozo massage & een sluitingsritueel vormgeven (Thea van Tuijl). `Het verzorgen en opbaren van een overleden baby.´ (Ruth van den IJssel, IMA afscheidszorg).

In 2023 zal ik starten met een vervolgopleiding SOMA Embodiment om mijn kennis van het werken met emotioneel trauma (zoals verlies) en shocktrauma (zoals een nare bevalervaring) te verdiepen en gebruik te maken van beweging en aanraking. Ik kijk altijd naar welke benadering bij jou past en werk hiermee alleen als jij ervoor openstaat.