Recensies

Doula


 

"Nu Mia bijna zes weken oud is, kijken we terug op een heel bijzondere ervaring, waarin jij een belangrijke rol hebt gespeeld. Vanaf het eerste gesprek hadden we een klik en we zijn blij dat jij ons hebt begeleid tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je hebt ons rust, positiviteit en vooral veel vertrouwen gebracht." Iris & Joost, mama en papa van een eerste kindje.

 


"Wat een fijne begeleidng hebben we gehad van Esli tijdens deze levensverandere gebeurtenis, echt een verrijking! We gunnen het iedereen om dit proces te delen met haar en haar begeleiding te mogen ontvangen.
Esli heeft ons begeleid tijdens de zwangerschap, de geboorte en de postpartum periode en dit heeft ons heel veel gegeven. In de voorbereiding naar de geboorte toe hebben we verschillende gesprekken gehad, bij ons thuis, waarin we samen op zoek gingen naar onze wensen rondom de geboorte. Het was ons tweede kindje en de eerste bevalling was eigenlijk heel goed gegaan met alleen mijn partner Michiel en ik. Toch was het heel fijn om nu samen met Esli naar de geboorte toe te werken omdat de gesprekken en haar (door)vragen ons hielpen stil te staan bij wat we belangrijk vonden en te kijken naar wat vorige keer fijn was of juist niet en dit met elkaar te bespreken. Hierdoor hebben we samen hele mooie bevalwensen kunnen creëren die we ook duidelijk konden maken aan de mensen om ons heen die betrokken waren bij de geboorte, zoals de verloskundigen en familie. Ook hebben we gekeken naar waar we bijvoorbeeld nog informatie misten en dit kon Esli dan heel mooi aanvullen. Zeker omdat haar ervaring veel breder is dan alleen het medische deel van een geboorte. 
Tijdens de zwangerschap vond ik het fijn dat ik heel laagdrempelig contact met Esli kon hebben. Af en toe een appje of een belletje hoe het ging en een heerlijke ontspanningssessie een paar weken voor de geboorte, zo welkom! 
En dan, na bijna 41 weken, de weeën beginnen en we vragen Esli te komen als de actieve fase begint. Ze is er eerder dan de verloskundigen en helpt om alles klaar te maken voor de geboorte. De samenwerking tussen Michiel en Esli gaat eigenlijk heel natuurlijk en als vanzelf, zonder woorden. Onze slaapkamer is met bevalbad in een mum van tijd omgetoverd tot een mooie, rustige en sfeervolle geboortekamer en er is continu iemand bij mij om te helpen met het opvangen van de weeën. Gedurende de hele actieve fase en uitdrijvingsfase is er een soort harmonieus samenspel tussen Michiel, mij en Esli, waarbij ik tijdens de weeën gesteund wordt, letterlijk met hand in de rug, maar ook met positieve woorden en waar nodig coaching op de ademhaling en ontspanning, waardoor ik tussen de weeën door echt even kan ontspannen en soort van uitrusten. De verloskundigen hebben vooral in de woonkamer beneden gezeten en kwamen er de laatste minuten bij toen onze zoon, thuis in bad, werd geboren. Het is een vrij rustige (ook al is het natuurlijk ook super intens), hands-off geboorte geworden, eigenlijk precies zoals we wensten en daar zijn we zo dankbaar voor!
Na de geboorte bleef Esli, ze had alle tijd voor ons en hielp ons ook daar om onze wensen kenbaar te maken en vragen te stellen als er iets niet duidelijk was. Er komt dan plots zoveel op je af, dat het heel prettig is dat er een betrokken en helder iemand bij is die weet wat je belangrijk vindt en wilt.

 

Later bij het nagesprek was dit ook heel fijn. Esli was overal bij geweest en kon ons aanvullen in onze beleving en de dingen die we niet meer wisten. Het contact de weken erna was ook weer heel warm en welkom. Af en toe weer een appje hoe het ging en of er nog iets nodig was en een kraambezoek met lief kadootje en nagesprek.

Binnenkort de echte mentale afsluiting van de hele zwangerschap, geboorte en kraamtijd, samen met Esli en mijn moeder, met behulp van rebozo doeken, erg benieuwd naar. Maar voor nu, wat een ontzettend fijn proces hebben we doorgemaakt, samen met en dankzij de lieve, betrokken en warme ondersteuning van Esli. Mocht je twijfelen over wel of geen begeleiding van een doula en in dit geval Esli, doen!! We gunnen dit echt iedereen. Mooie geboortes gewenst!" Liefs Annemarie, mama van een tweede kindje.


"We zijn erg blij geweest met onze keuze voor doula Esli. ze heeft ons voor tijdens en na de geboorte van onze dochter erg fijn bijgestaan bij alle emoties, angsten en prikkels die dit met zich mee bracht. Het gaat te ver om te zeggen dat we het niet zonder haar zouden kunnen maar ze heeft een enorme toevoeging geleverd aan een fantastische zwangerschap en geboorte! Doordat Esli ook ervaring heeft met traumaverwerking benadert ze pijnpunten op een erg professionele manier zodat er ruimte komt dit op te lossen en een plekje te geven. ze doorzag deze puntjes erg goed en zorgde ervoor dat we dit op konden lossen en nog sterker stonden tijdens de geboorte! We zullen haar zeker aanbevelen bij toekomstige ouders in onze omgeving." Renee & Marnix, mama en papa van een tweede kindje.

 


"Esli is een engel. Ze was nog niet helemaal klaar met haar opleiding toen zij ons werd aangeraden door onze verloskundigenpraktijk, maar haar achtergrond en levenservaring spraken ons direct aan. In de praktijk leek Esli al jaren ervaring te hebben. Onze gezinssituatie is niet ‘standaard’ en Esli bewoog helemaal mee in onze behoeften. Tijdens de bevallig van ons tweede kindje was ze uiteindelijk echt onmisbaar. Esli heeft alles in huis: ze was superlief met ons zoontje (grote broer). Ze heeft aandacht voor de mama én papa. Tijdens de bevalling wist ze precies waar ze tegendruk moest geven om de weeën beter op te vangen. Esli is lief, zorgzaam, aandachtig, sensitief, communicatief, meedenkend, meelevend. The list goes on. We zijn dankbaar dat ze op ons pad is gekomen.`" Marian, mama van een tweede kindje.


"Esli was amazing and helped us a lot. I can only highly recommend her." Mario

"Hi Esli! Today we again read the geboorteverhaal that you made for us! It is so wonderful and I want to thank you again from the bottom of our hearts for being there with us and capturing it like you did." Mario, papa van een eerste kindje.

 

"We were the first birth of doula Esli. It felt like she had done it many times before. A year after our birth we still feel lucky that we had her on her side. Thank you Esli! And for the ones expecting around Het Gooi / Utrecht, we wholeheartedly recmmend her as a doula. Ze spreekt trouwens gewoon Nederlands." Gabriëlla, mama van een eerste kindje.


"De afgelopen maanden hebben we begeleiding gehad van Esli in het laatste trimester van mijn zwangerschap, tijdens de bevalling en in de eerste maand daarna. We zijn blij dat we deze keuze hebben gemaakt en hebben er geen spijt van. Ik zou het zelfs iedere vrouw aanraden tijdens de zwangerschap.

Bij ieder keuzemoment, in het voorgesprek, tijdens de bevalling en in de kraamtijd heeft Esli ons met liefdevolle aandacht begeleid en ondersteund. Tijdens de hele bevalling heb ik me veilig gevoeld met Esli naast me.

 

 Haar kennis van traumagerichte lichaamstherapie en het uitschrijven van een gedetailleerd bevalplan gaven me het gevoel goed voorbereid te zijn op mogelijke scenario's tijdens de bevalling. Daarbij ben ik me steeds bewust geweest van ieder ondersteunend woord en de benodigde vragen om een volgende stap te nemen.


Ook toen het voor ons heel moeilijk werd na de bevalling door een opname van ons pasgeboren zoontje op de NICU was Esli bij ons betrokken, hielden we laagdrempelig contact en deelden we foto's. De wijze waarop ze ons hierin bijstond tijdens een bezoek, telefonisch en ook vanaf afstand in berichten steunde is van onschatbare waarde.
Het ontvangen van ons bevallingsverhaal en foto's van de bevalling thuis en het tweede deel in het ziekenhuis zijn voor ons een mooie herinnering waar we nu tastbaar materiaal van hebben.
Tenslotte kijken we uit naar het naamgevings- en sluitingsritueel. Zo is het begeleidingstraject van A tot Z voor ons op maat geweest en h
et tarief meer dan waard." Eline & Tobias, mama en papa van een eerste kindje.

 
 

 


"De samenwerking met Esli tijdens het gehele proces was echt enorm fijn, zowel qua hulp, ideeën en qua klik. Vooraf was ik wat sceptisch m.b.t. de toegevoegde waarde en de plek die zij mogelijk zou innemen tijdens de bevalling. Ik vroeg me bijvoorbeeld af of ik dan als ‘derde’ ernaast zou staan, maar ook of we nou wel echt een doula nodig zouden hebben. Dat laatste kan ik nog steeds geen antwoord op geven, maar wat ben ik blij dat we Esli erbij hadden! In de voorbereiding is er heel breed meegedacht over allerlei bevalwensen en goede uitleg over allerlei mogelijke (ook fysieke) gebeurtenissen. Tijdens de bevalling hebben we ons enorm gesteund en veilig gevoeld, plus dat ik geen moment heb gedacht dat ik ernaast stond. Esli vond ik heel kundig, rustig, empathisch en vrolijk, waardoor zij zorgde voor vertrouwen en ruimte zodat wij heel prettig met ons moment bezig waren. Echt een aanrader!" Michiel, papa van een tweede kindje.