Verliesgeboorte

Je bent moeder.

Je bent vader.

Alleen zo anders dan verwacht.

 

 

 

Jullie hebben het vreselijke bericht gekregen dat jullie kindje maar kort zal leven of misschien al in de buik is overleden. Welkom heten en afscheid nemen komen samen. In een korte tijd moeten jullie belangrijke keuzes maken, zoals de bevalling afwachten of opwekken, wel of geen kraamvisite,  het vormgeven van een kaart en regelen van een afscheid. Naast medische begeleiding hebben jullie misschien behoefte aan emotionele begeleiding. Of zijn jullie zoekende naar hoe je keuzes maakt.

Samen kijken we welke liefdevolle steun jullie wensen. Willen jullie medische keuzes graag afwegen met iemand buiten het ziekenhuis? Wensen jullie continue, liefdevolle begeleiding bij de bevalling van mij als doula? Of zoeken jullie iemand die meedenkt om een welkomst- en afscheidsritueel vorm te geven dat bij jullie past? Misschien zijn jullie vooral op zoek naar begeleiding na het afscheid, in de vorm van gesprekken. De verschillende opties kunnen uiteraard gecombineerd worden. Het is net wat bij jullie past.

 

De afgelopen tien jaar ben ik werkzaam geweest als geestelijk begeleider. De laatste vijf jaar heb ik me gespecialiseerd in kinderpalliatieve zorg. Zodoende heb ik ervaring in het bijstaan van gezinnen die een kindje verliezen.


"Uit ervaring weet ik dat Esli een grote steun kan zijn voor ouders die met rouw en verlies te maken hebben. Je kunt altijd een beroep op haar doen. Ze is begripvol en denkt graag mee."

Sippy ten Brink, medisch maatschappelijk werker Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.